Konec trápení s mobilem! Zprávy na Instagramu už vyřídíte z notebooku

Quanda koktejl

Konec trápení s mobilem! Zprávy na Instagramu už vyřídíte z notebooku

Tímto krokem potěšil Instagram všechny lidi, kteří se zrovna nevyžívají v ťukání textů na displeji mobilu. Nově umožňuje vyřizovat zprávy na webu a psát je pohodlně na klávesnici počítače či notebooku.

  • Denisa Kmeťová
  • Autor

  • Denisa Kmeťová

Instagram umožňuje psaní na webu

Už v lednu letošního roku svitla naděje community managerům, správcům sociálních sítí a všem ostatním, kteří potřebují denně odpovídat na stovky zpráv svých fanoušků. Tedy těm, kteří dlouho snili o plnohodnotné klávesnici místo nekomfortního psaní v mobilní aplikaci. Instagram začal na malé skupině uživatelů testovat odesílání přímých zpráv (Direct Message – DM) z webu. A při té příležitosti provedl u zpráv také drobné aktualizace jako paletu emoji a přidávání videí a fotek z počítače.

 

Snadnější psaní = čilejší komunikace

A duben pak přinesl skutečný důvod k radosti – možnost komunikovat ve zprávách z počítače Instagram uvolnil globálně pro všechny uživatele. Přístup k doručené poště přes webové prohlížeče bude jistě motivovat k čilejšímu chatování přes DM. Zdá se, že CEO společnosti Facebook Mark Zuckerberg nemluvil do vzduchu, když loni na jaře pro New York Times řekl, že „soukromé zprávy, skupiny a Stories budou tři nejrychleji rostoucí oblasti online komunikace“. Psaní zpráv v desktop verzi Instagramu přesně odpovídá jeho vizi.

 

Pokud se vám článek líbil, nechte nám komentář. Milujeme komentáře!

Držím vám palce!
Denisa Kmeťová

 

Mohlo by vás taky zajímat:

Jak na newsletter aneb tři klíče k úspěchu

nebo

Instagram se mění: Šetřete rozpočet, dokonalost už neláká