Šest novinek v e-mail editoru

Novinky v Quandě

Šest novinek v e-mail editoru

Neustále se snažíme o rozvoj celé aplikace a jejich jednotlivých částí. Dnes bychom vám rádi představili několik novinek, které se za poslední dobu objevily zejména v e-mail editoru.

  • Jan Spáčil
  • Autor

  • Jan Spáčil

Tvorba e-mailů je základ celé Quandy, a proto je pro nás toto oblast z hlediska rozvoje klíčová. Co je tedy nového?

 

1. Nové úložiště pro obrázky a média

Všechna média jsme před časem přesunuli na samostatný server. To nám umožňuje rychleji načítat všechny obrázky, které v e-mailech používáte a zobrazovat je i v případě, pokud by došlo na našem aplikačním serveru k výpadku nebo je odstavený z důvodu údržby.

 

2. Nastavení vlastní šířky obrázků pro mobil

Nově jsme přidali do pravého panelu pro úpravu obrázků posuvník, pomocí kterého můžete nastavit vlastní šířku obrázku pro mobily. Mimo již původní možnosti, zobrazit plnou šířku obrázku pro mobil, se nově v e-mail editoru objevila možnost tuto šířku nastavit v rozsahu od 10 % do 100 %.

úprava obrázku

Toto nastavení využijete zejména ve chvíli, kdy původní obrázek, například logo, zmenšujete pro zobrazení na počítači, a to je pak v plné šířce pro zobrazení na mobilu příliš velké nebo se při použití nastavené šířky pro PC na mobilu zobrazuje zase příliš malé. Toto nastavení vám tak umožní mít velikost obrázku například pro počítač 20 % a pro mobil 50 % jeho zobrazované velikosti.

 

3. Možnost vyplnit předmět e-mailu a text e-mailu pro ikonu sociálních médií "E-mail"

Nově, v nastavení pro ikonu E-mail v seznamu ikon sociálních médií, najdete možnost předvyplnit předmět e-mailu a jeho text. To funguje tak, že pokud příjemce na tuto ikonu klikne, e-mailová zpráva, která se automaticky otevře, již bude mít vyplněný předmět a text e-mailu podle vašeho nastavení. Pro příjemce bude tak odeslání e-mailu mnohem jednodušší. Brzy se toto nastavení objeví také u klasického odkazu nebo ho již brzy najdete také v dialogu pro editaci odkazu pomocí textového editoru.

odeslat email

 

4. Možnost nastavit barvu pozadí libovolnému bloku

Již před časem se objevila možnost přidat barvu pozadí samostatným blokům, jako je například text, obrázek, tlačítko a další. Toto nastavení vám umožní dosahovat zajímavějšího designu vašich e-mailů a udělat je tak ještě více vzhledově atraktivními.

 

5. Lepší zobrazení obrázků pro Outlook

Vyladili jsme zobrazování obrázků pro Outlook. Ty nově plně respektují nastavení velikosti v e-mail editoru a nedochází k jejich zmenšování při prohlížení v mobilní verzi Outlooku.

 

6. Až pětisloupcový responzivní design e-mailů

Tato novinka je už také nějaký čas dostupná v rámci přidávání nových řádků, ale pro úplnost novinek v e-mail editoru z poslední doby sem rozhodně patří. Pro mobilní zobrazení stále platí i v tomto případě, že se obsah na pravé straně skládá pod ten nalevo. Takže na mobilu se sloupce seřadí pod sebou z pohledu zleva doprava.

editor sloupce

Pokud máte k novinkám jakékoli dotazy nebo máte nápad, co by vám práci s e-mailem ještě usnadnilo, dejte nám vědět na náš e-mail support@onquanda.com nebo nám zavolejte na +420 605 163 892. Rádi se na vaše nápady podíváme a pokud to bude možné, tak i zrealizujeme.

 

Ať se vám daří!

Honza z Quandy