Jak změnit celkovou velikost obrázku online

Email marketing

Jak změnit celkovou velikost obrázku online

Obrázky jsou součástí téměř každého e-mailu. Ne vždy však máme po ruce obrázek, který se svými rozměry hodí do e-mailu, který právě připravujeme.

  • Jan Spáčil
  • Autor

  • Jan Spáčil

Photopea. Český nástroj, který jsme si zamilovali.

My sami používáme už několik let pro úpravu obrázků nástroj, který se jmenuje Photopea. Je online, je rychlý, spolehlivý, snadno se používá a je zdarma. Navíc se jedná o český produkt, který je kompletně také v češtině. Dnes vám ukážu, jak pomocí tohoto nástroje upravit celkovou velikost obrázku, který potřebujete vložit do e-mailu.

Pomocí Photopei můžete své fotografie a obrázky zmenšovat, zvětšovat, ořezávat, měnit barvy, zaostření atd. Možností pro úpravu obrázků, které máte k dispozici je velmi mnoho a tento nástroj se tím, co umí, může srovnávat s těmi nejrozšířenějšími.

Když potřebujete změnit celkovou velikost obrázku pro vložení do e-mailu.

Pojďme si ukázat, jak postupovat, když potřebujete upravit celkovou velikost obrázku. Tedy jeho rozměr v pixelech.

Pokud si stáhnete obrázek například z fotobanky, bude jeho rozměr pravděpodobně větší, než který aktuálně potřebujete do e-mailu. Správný postup je takový, že by obrázky, použité v e-mailu měly mít ideálně velikost 1:1, tedy jejich rozměr by měl odpovídat rozměru pole, do kterého chcete obrázek vložit.

Pokud tedy použijete obrázek z fotobanky anebo obrázek, který jste sami vyfotili, je potřeba jeho rozměry přizpůsobit. Ukažme si, jak pomocí nástroje Photopea změnit velikost obrázku na rozměr, který potřebujete.

Jak na to?

  1. Uložte si obrázek do počítače.
  2. Na straně photopea.com si otevřete program Photopea a nastavte si český jazyk. Nemusíte si zakládat účet ani se nikam registrovat. Vše je zdarma.

    Jak upravit fotku

  3. Češtinu nastavíte pomocí horního menu More > Language > Česky.

    Jak změnit velikost obrázku

  4. V okně uprostřed obrazovky zvolte „Otevřít z počítače“.
  5. Vyberte uložený obrázek a klikněte na „Otevřít“.
  6. Abyste získali obrázek, který bude 1:1 potřebujeme rozměr obrázku, přesněji jeho šířku přizpůsobit na rozměr 650px (což je výchozí šířka e-mailu) mínus 2 x 16px (což jsou okraje e-mailu). Dostaneme šířku 618px. Pro tuto úpravu vždy pracujeme pouze se šířkou. Výška se nám přizpůsobí podle zvolené šířky automaticky a není potřeba ji upravovat. Tím zachováme původní poměr stran obrázku beze změny a předejdeme tím jeho zdeformování.
  7. Pro změnu velikosti obrázku vyberte z horního menu Obraz > Velikost obrazu a v okně, které se vám zobrazí nechte vše beze změny a pouze upravte hodnotu v políčku šířka kam napište 618px. Nic se nestane, pokud jako rozměr nastavíte 650px. Jde hlavně o to, že pokud měl obrázek 4000px na šířku, byla velká i jeho datová velikost, která může způsobit, že se bude obrázek u příjemce, po otevření e-mailu, velmi dlouho načítat. Rozdíl ve velikosti a ani rozdíl v kvalitě obrázku se příliš neliší, pokud namísto 618px zvolíte 650px.

    Jak změnit velikost obrázku

  8. Po zadání nové hodnoty klikněte na „OK“.

    Jak změnit velikost obrázku

  9. Změnu velikosti ihned vidíte. Pozor, rozměr, který vidíte na obrazovce nemusí přesně odpovídat nastavené velikosti obrázku.

    Jak změnit velikost obrázku

  10. Pokud se chcete přesvědčit, jak přesně velký obrázek na obrazovce bude, pak pomocí horního menu zvolte Zobrazení > Skutečné pixely.

    Jak změnit velikost obrázku

  11. Takto upravený obrázek uložte. Pomocí horního menu zvolte Soubor > Uložit jako > JPG.

    Jak změnit velikost obrázku

  12. Soubor se ihned stáhne a následně ho najdete ve vašem počítači mezi staženými soubory. Takto upravený obrázek můžete vložit do vašeho e-mailu v Quandě.
     

Pokud vás tento návod inspiroval, napište nám, čemu bychom se měli věnovat příště a my se pokusíme další podobný návod připravit.

 

Pokud se vám článek líbil, nechte nám komentář. Milujeme komentáře!

Držím vám palce!

Jan Spáčil

 

MOHLO BY VÁS TAKY ZAJÍMAT:

8 chyb, které ohrožují míru prokliku vašeho newsletteru

nebo

Jak napsat předmět emailu. Detailní průvodce, který nebudete chtít, aby četla vaše konkurence.

 

"Vyzkoušejte Quandu na 14 dnů zdarma až s 200 kontakty."

Vyzkoušet zdarma