Kde najít kvalitní fotografie pro váš e-mail marketing zdarma

Email marketing

Kde najít kvalitní fotografie pro váš e-mail marketing zdarma

Kvalitní marketing včetně e-mail marketingu vyžaduje kromě skvělého systému taky dokonalé zpracování. Vizuální obsah reprezentuje značku a pro některé firmy je dokonce stejně důležitý jako obsah samotného newsletteru. Kde hledat kvalitní fotografie zdarma?

  • Veronika Jandová
  • Autor

  • Veronika Jandová

V dnešní době je do většiny newsletterů zapotřebí kromě kvalitního textového obsahu také atraktivní vizuální obsah. Stává se, že se takový obrázek prostě "vygooglí" (vyhledá na internetu), zkopíruje a použije. V těch nejhorších případech dokonce dochází ke stahování (krádeži) fotografií z webů konkurence nebo jiných webových stránek. Lidé ale často zapomínají na to, že se na tyto obrázky vztahují autorská práva a bez zakoupení nebo dovolení je není možné použít pro komerční ani pro nekomerční účely. Za takové nelegální obrázky se pak mohou pokuty pohybovat i v řádech desítek tisíc korun.

Nicméně existují weby, kde lze najít krásné obrázky vhodné pro prezentaci značky a firmy a je možné je zcela legálně zdarma použít. Níže najdete tři tipy na ty nejlepší z nich, pamatujte ale, že možnost použití pro komerční účely (bez nutnosti zakoupit fotku nebo uvádět autora) se vztahuje pouze na obrázek jako takový.

Pokud obrázek obsahuje chráněné značky a ikony (např. Louis Vuitton, Facebook, olympijské kruhy), je potřeba si nejdříve zjistit, jestli lze fotku zdarma použít a nebo je zapotřebí nejdříve zakoupit licenci na značku, která je jejím obsahem.

 

Unsplash.com

fotografie pro email marketing zdarma

Unsplash je jedním z nejoblíbenějších zdrojů obrázků (fotografií) s nádechem luxusu, kvalitního designu a čistého provedení. Jedná se o výběr kvalitních záběrů a téměř vždy zde lze nalézt tématické obrázky, které především komunikují náladu, zábavu nebo určitou situaci. Všechny nabízené fotografie jsou k dispozici bez nutnosti nákupu licence, uvedení autora nebo webové stránky.

 

Pixabay.com

fotografie pro email marketing zdarma

Pixabay je jedním z nejznámějších "free" zdrojů pro fotografie, obrázky, ilustrace a vektory. Je otevřený všem, i amatérským tvůrcům. Díky tomu má širokou nabídku vizuálního obsahu, ale ne vždy se jedná o vysoce kvalitní zpracování. Nicméně i tak zde lze vybrat pěkné obrázky nebo třeba ilustrace, které se zcela zdarma dají použít ke komerčním účelům bez nutnosti uvádět autora nebo webovou stránku. U každého obrázku lze většinou vybírat ze čtyř různých velikostí.

 

Gratisography.com

fotografie pro email marketing zdarma

Zajímavé obrázky lidí, přírody a dalšího najdete také na gratisography.com. Nepůsobí jako klasické reklamní obrázky, některé jsou dokonce spíš trochu šílené. I přes to zde lze najít zajímavou nabídku atraktivního vizálního obsahu. Fotografie jsou zdarma k dispozici i pro komerční účely. Není však možné je použít jako obsah webu podobného gratisography nebo ve spojení s nemorálními účely.

 

Držíme Vám palce!

Veronika Jandová